Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek




Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups of water)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoon sugar)
Yarım paket maya (half package dried yeast, 1/2 tablespoon , 1 package dried yeast is 11 g)
1 yemek kaşığı tuz (tablespoon salt)
6-7 bardak un (6-7 cups whole wheat flour)

Üzeri için (for top layer)
2 su bardağı çökelek ya da lor (2 cups of curd)
3 tepeleme yemek kaşığı biber salçası(4 tablespoonsredpepperpaste)
2 tatlı kaşığı kadar tuz (2 1/2 tablespoons salt)
1 çay bardağı zeytinyağı (1/2 cup olive oil)
2 yemek kaşığı susam (2 tablespoons sesamine seeds)
1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)

Yapılışı
Maya, su ve şekeri karıştırın. Azar azar un ekleyin. Tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Mayalaninca fırını 200 ya da firininizin en yüksek ayarina ayarlayın. Bezeleler yapın. 




Tabak büyüklüğünde açın. İçini doseyin. 




Önceden ısıtılmış 200 (preheated 392 F) derece fırında pişirin. 




Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek