Tulumba tatlısı/Turkish Tulumba Dessert

Tulumba tatlısı/Turkish Tulumba Dessert





Annem kadar olmasa da yine de güzel oldular. Kendisi hazır satılanlardan bile daha güzel yapar. Annem ben küçükken hep bundan yapardı. Ustelik çalışan bir anne olduğu halde hiç hazır almazdı. Bazı tariflerde nişasta ve irmik de kullanıyorlar fakat gerçek Osmanlı tulumbasinda nişasta irmik olmaz. Ama daha kolay olması açısından kullanılabilinir tabiki. Neyse tarife geçeyim. .. Directions
Boil water and sugar until sugar disappeared. Add lemon juice. Turn off the heat. Boil water and butter until melt butter. Add sugar and flour. Stir continiusly. Pastry dough must be very strong than choux. Cook with stirring until dough be satin and bright. Let it cool. Then add eggs at once. Fill the dough squeeze bag. Cut the dough with scissor. Fry the tulumbas. Filter the fried doughs. Fold into cold syrup. Wait 1 minute. Then filter desserts again. Enjoy!
Malzemeler
Hamur için ( pastry dough)
2,5 su bardağı un (2 1/2 cups flour)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
50 g tereyağı (50 g butter)
3 yumurta (3 eggs)hamur çok civiyorsa daha fazla yumurta ilavesi yapmayın. Her yumurtanın büyüklüğü farklı olabiliyor.
Şerbeti için (For sugar syrup( in Turkish sherbet))
3 su bardağı su (3 cups water)
3,5 su bardağı şeker (3 1/2 cups sugar)
Birkaç damla limon suyu (a few drops of lemon juice)

Kızartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)

Yapılışı


Şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. Suyu ve tereyağını kaynatın. Su kaynayip tereyağı eriyince şeker ve unu ilave edin. Hızlıca karıştırın. Hamur kendini toparlayıp katılaşana kadar karıştırarak pişirin. Hamur ekler hamuruna göre daha katı olmalı. Soğuyunca yumurtaları teker teker yedirin. Sıkma torbasına doldurup yağa batırdığınız makasla kesin. Kızartın. Kızartırken ara ara karıştırarak pişirin. Şerbete süzerek atın. 1 dk bekletip hemen süzün. Başka bir kaba aktarın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek