El Açması Soğanlı Lorlu Gül Böreği/Turkish Onion Borek/Турецкий луковый Бёрек

Soğan Böreği/Turkish Onion Borek/Турецкий луковый Бёрек




Malzemeler
5 su bardağı su (5 cups water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
Tuz (Salt)
Aldığı kadar un yaklaşık 10-11 su bardağı (Flour almost 10-11 cups flour)
Açmak için sıvıyağ (vegatable oil to bruss all layers)
İçi için (for filling)
1,5 kg halka halka doğranmış  soğan (1 ½ kg cutted onions as half moon)
1 su bardağı lor, katmasanız da olur(1 cup curd, optional)
Pulbiber (Paprika)
Tuz (Salt)

Yapılışı

Soğanları halka halka doğrayın ve sıvıyağ ile iyice yumuşayana kadar kavurun (Cut onions as half moon. Roast the onions with some vegatable oil until be soft.).

Bu şekilde hafif kahverengileşmeye başlayınca olmuş demektir ocaktan alabilirisiniz (When onions begin to be brown remove from heat.).

Hamuru için su, sıvıyağ ve bir miktar unu karıştırın. Hamur mayalanmaya bırakılmayacağı için şeker kullanmaya gerek yok (For the dough, pour water, yeast and some flour.).
Azar azar un ekleyerek yoğurun (Gradually add flour.).

Hamur yumuşak olmalı yoksa zor açılır (Dough must be soft to make bigger easily.).

Lor, pulbiber ve tuzu soğanlara ekleyin ve iyice karıştırın. Lor opsiyonel (Add paprika, salt and curd(Optional). Vegans can use tofu instead of curd.).

Hamurdan bezeler yapın. Tabak büyüklüğünde açın (Make balls from the dough. Roll the dough balls as plate size.).

Hamurun tüm yüzeyini iyice yağlayın. 2'li veya 3'lü gruplar halinde bekletin. Bekleme süresi oda sıcaklığına göre değişebilir. Yazın 5 dk yeterli olurken kışın 15-20 dk bekletmek gerekebilir (Bruss with oil. Make groups as double or triple and wait for a while.)

Waiting time is changeable according room tempature. In summer, you may wait for 5 seconds. In winter you may wait 15-20 min.

İlk açtığınız hamurdan başlayarak hamuru elinizle çekiştire çekiştire açın. Bu şekilde börek yapmak için kesinlikle yüksek gluten içeren un kullanın. Tam buğday unu ile bu şekilde ince bir börek açılamaz (Start with you first rolled dough. Make bigger with your hands as you can see. You should flour contains high level gluten. With whole wheat flour, Nobody can make a thin börek.).

Bir kenarına içten koyun ve rulo yapın (Put some of filling and make roll it.).
Kenarlarını mutlaka alın. Ruloyu elinizle biraz çekiştirerek daha da inceltin (Remove the edge parts. Hang the roll with hands so börek will be thiner).

Kendi edrafında döndererek şekil verin (Rotate it and make a spiral shape.).

Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin (Bake at preheated 200 C oven.).


Afiyet olsun (Bon appetit!).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek