Fakir Sucuklu Mini Pizza/Çemenli Acukalı Pizza Poğaça/Acukalı Çörek

🍕🍞Fakir Sucuklu Kolay Pizzacıklar/Fast Mini Pizza🍕



Daha önce de paylaştığım pizzanın kahvaltılık soslu hali. Bizde çemen dedikleri sosa fakir sucuğu denir. Içinde fındık, domates salcasi, kimyon, yenibahar, karabiber, tuz, zeytinyağı, bolca sarımsak var. Hepsini robotta çekin ya da havanda fındık, fıstık, cevizi ve sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri karıştırın. Geleneksel olarak tarifte ceviz kullanılır ama annem eline ne geçti onu kullanır.  1 gece buzdolabında  beklerse tadı nirvanaya ulaşıyor benden söylemesi😅

Youtube kanalım👉Tık

Malzemeler
Hamuru için(for dough)
4 su bardağı su (4 Cups water)
1 paket maya (1 tablespoon yeast)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Un (Flour)
Içi için(for garnish)
Salam, sucuk (Salami, Turkish sucuk)
1 tepeleme yemek kaşığı kahvaltılık sos(fakir sucuğu/ çemen)(2 tablespoon Traditional Turkish Breakfast Souce contains hazelnut, garlic, cumin, allspices, dried peppermint, blackpepper, tomato paste. Stir all ingredients in a food processor. Texture must be paste. Keep it in a refrigerator. If u refrigerate for 1 night;  flavor will maturing. You may use walnut, peanut instead of Hazelnut. It doesn't matter.
Zeytinyağı (olive oil)

Directions
Knead the dough. Prepare the garnish. Dip your hands in flour. Make balls from the dough as wallnut size. Make bigger with your hands. Put some of garnish to doughs centers. Bake at preheated 200 C oven. You don't have to wait
for fermentation.

Yapılışı
Hamuru yoğur. İçini hazırla. Elinizi unlayip küçük bezeler alın. Elinizle genisletin. Tüm tepsiyi doldurun. Üzerine harçtan iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Mayamak için beklemeye gerek yok. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek