Yoğurtlu Pişi/ Baursak Tarifi

Yoğurtlu Pişi/Baursak/баурсак



Baursak aslında merdane ile açılıp baklava şeklinde kesilerek yapılıyor ama benim o kadar vaktim oluyor mu tabiki Hayır😅😅😅😅  Tadı gerçekten çok güzel oluyor. Bu pişi tüm Kafkasya'da Baursak diye bilinir hatta Ruslar kefir ile bile yapıyor. Aman diyim kefirle yaparsanız kizartirken tüm probiyotikler ölür. Direk ısıya maruz bırakmadan içelim ki bağırsak floramiz bayram etsin😀

🥟 Baursak hamurundan 3 çeşit hamur kızartması tarifi için 👉🏻Tıkkkk
🥟 Patatesli Mayasız İçli Pişi tarifi için 👉🏻Tık
🥟 Balkabaklı içli pişi/praşka için 👉🏻Tıkkk

Malzemeler
2 su bardağı yoğurt (2 cups yoghurt)
3 su bardağı su (3 cups water)
2 yemek kaşığı sirke (2 tablespoons vinegar)
1 küçük paket maya (1 tablespoon dried yeast)
2 yumurta (2 eggs)
Aldığı kadar un (flour)
Tuz( salt)

Kizartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)

Directions
Stir water, yoghurt, yeast, eggs and some of flour. Gradually add flour. In this step add vinegar and salt. Knead a soft dough. Wait for incubation. (U may roll the dough and cut with a cookie cutter Unlike I did)Grass your hands with oil and take a small parts from the dough. Give a shape and transfer to hot oil. When one side be golden brown turn it to other side. Fry. Remove from the heat and transfer on to clean kitchen towel.  Bon appetit!

Yapılışı
Su, yoğurt, yumurta, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzunu,  sirkesini ekleyin.  Mayalanmaya bırakın. Bir tavada yağı kızdırdın. Hamur mayalaninca elinizi yağlayarak parçalar koparıp tavaya bırakın. Kenarları altın sarısı olunca ters çevirip iki tarafini da kızartın. Bir havlu üzerine alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek