Katmer Tepsi Böreği

Katmer Tepsi Böreği


youtube.com/inci tarifler
 Instagram'da en çok görüntülenen tarifim olmuş kendisi😎 birde bloğumda paylaşayım dedim. Marketten aldigim unu beğenmeyince son anda bu börek çıktı. Hazırlaması gerçekten 20 dk bile sürmedi. Gerçekten çok kolay bir börek. Galiba Boşnaklar da yapıyormuş katmer böreği olarak.

Malzemeler( Büyük çaplı börek tepsisi için/for large diameter pan)

3 su bardağı su (3 cups water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast, We dont have to wait. Just yeast gives softness)
Tuz (1 tablespoon salt)
Böreklik un, lütfen una dikkat ediniz gluteni yüksek kuvvetli un olmazsa bu börek olmaz hamur parça parça opar (flour that contain high level gluten otherwise phylos will not be very thin.).
Içi için (for filling)
5-6 adet kaynamis patates püresi (5-6 boiled patato mash)
1 paket lor (500 g curd or any kind of cheese)
Pulbiber,  karabiber, tuz (paprika,  blackpepper, salt)

Açmak için sıvıyağ  tereyağı karışımı, ben yarı yarıya kullandım(vegetable oil and melted butter(% 50/% 50) to make bigger the dough Balls as pan size)

Directions
Knead the dough. Make balls from the dough. I divided to 7 pieces. Roll the dough balls as plate size. Bruss with oil. Cover the dough's  all surface with oil. Make bigger the doughs by your Fingers.  Transfer the phyllo to pan carefully. Wipe on the filling. Repeat the same process until dough be end. Make slices with a knife. Bruss with oil. Bake at least preheatened 200 C until golden brown. Bon appetit!

Yapılışı

Öncelikle börek içini hazırlayın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yoğurur yoğurmaz bezeler yapın. Dinlendirmeye gerek yok. Maya bu borekte hamuru kuru kuru bırakmayacak içi yumuşacık olmasını sağlayacak. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 2 şerli gruplar olarak üst üste yağlayarak koyun. Ben 7 bezeye ayırdım. Fakat siz tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın. Yağladığınız hamurları elinizle çekerek asıttıra asıttıra çekin. Ve dikkatlice tepsiye aktarın. Bu esnada yırtılma vs olursa merak etmeyin üst üste yufkalar geleceği için sorun yok. Her katına harcı yayın. Tüm bezeler bitince dikkatlice kesin. Üzerine fırça ile bolca yağ sürün. Bu börek yağı çok sever bu yüzden iç harca hiç yağ kullanmadım. Önceden ısıtılmış en az 200 C fırında pişirin. Mahalle fırında pişirme imkanınız varsa sizden paşası yok😄. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek