🍩Ekşi Mayalı Doughnut/ Sourdough Doughnut 🍩



Malzemeler

2 su bardağı süt(2 cups milk)

2 yumurta(2 eggs)

1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 vegatable oil)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

1 su bardağı aktif ekşi maya(1 cup activated sourdough starter)

7+? Su bardağı un(7+? Cups flour)

1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)

1 çay kaşığı tuz(1 teaspoon salt)

Glazür için (For glaze)

2 yumurta akı (2 egg whites)

1,5-2 bardak pudra şekeri (1 ½- 2 cups of powdered sugar)

2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)

Tarçınlı Şeker

3/4 su bardağı şeker (3/4 cup sugar)

1 çay kaşığı tarçın (1 teaspoon cinnamon powder)

Yapılışı

Öncelikle ekşi mayayı bir gün önceden besleyin. Ben kışın iki gün önceden birer gün arayla besliyorum ancak kendine geliyor maya. Bu defa hava sıcak olduğu için günde 2 defa besleyerek kullandım 😃. Yakın tarihte beslerseniz ve hava sıcaksa sorun olmuyor.  Siz artık nasıl uygun görürseniz.



Süt, şeker, ekşi maya ve bir miktar unu iyice karıştırın. Sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuz ve vanilyayı un ile birlikte ekleyin. 


Üzerini örtüp oda sıcaklığında 3-4 saat sıcaklığında bekletin. 

Sonrasında bolca unladığınız tezgahta açın. 


Bir bardak ve sişe kapağı kullanarak şekil verebilirsiniz. 



Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş bir tepside üzerini örterek en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartın.



 Üzeri için tarçın ve toz şekeri karıştırıp sıcak sıcak şekere bulayın. 


Bir diğer seçenek olarak yumurta akı ve pudra şekerini iyice çırpın. Soğuyan donutlara fırça ile sürüp pasta süsleriyle süsleyin. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek