Karaca Powercast Chef Döküm Stand Mikser İnceleme/ Yorumlarım


 



Merhabalar uzun bir aradan sonra yine mutfak şefi inceleme yazımla geldim🙋🏼‍♀️. Benden sürekli farklı uygun fiyatlı mutfak şefleri incelememi istiyorsunuz fakat yeni ürünler çok fazla göremiyordum bu sebeple de inceleme yazısı yazmak istemedim.

Herneyse ürüne gelecek olursak " 6,2 litrelik paslanmaz çelik, kulplu, geniş kasesiyle tek seferde 1,5 kg hamuru hızlıca karıştırır."  ibaresi kendi sitesinde yazmakta. Fakat bu demek değildir ki 1,5 kg un ekleyerek yoğurmaya başlayabilirsiniz. Sıvı+un maksimum 1,5 kg yumuşak hamur yoğurabilirsiniz demek oluyor.


Bir diğer husus " 6 kademeli hız ayarı ve ek pulse özelliği ile pasta, ekmek hamuru, krep hamuru, çırpılmış krema gibi farklı gıdalarda istenen performansta işlem yapmanızı sağlar." ibaresi biraz yanlış anlaşılıyor. Sıvık kek, pandispanya hamurunda  6 ya kadar hız arttırabilirsiniz. Hamur yoğururken hiçbir mutfak şefinde o kadar hız kullanılmaz. Zaten prosedürde 1-3 arası diye yoğurma aralığı tüm mutfak şefleri için geçerlidir.


Aparatları metal bendeki önceki maesto chef modeli plastik hamur kancasina sahipti demek ki akıllanmışlar 😂.




3 farklı aparatı var. Balon  çırpıcı, karıştırma aparatı ve hamur kancası var. Özellikle hamur kancasının ucu bıçaklı bence sıyıra sıyıra yoğurmak için artı bir özellik 👍🏻.


Ürün  1800 W demek oluyor ki çok sesli çalışıyor. Bunu göz önünde bulundurunuz. Döküm gövdeli makinelerde motor gücü yüksek olmuyor ama neden böyle yaptılar anlamış değilim 🤷🏼‍♀️. Profesyonel döküm gövdeli pastane makinalarında bile yüksek watt motorda tercih edilmiyor. Ekstra korozyon, ses, ısınma ve verim kaybından dolayı. Mesela maestro chef de 1200 Watt ama pratikte hissedilen 100 Watt🤣.


Bu üründe aşırı ısınma koruması ve aşırı yük koruması bulunmaktadır. Yani motor ısınınca durabilir, soğuyana kadar bekleyebilir bu durum normaldir demek oluyor. Aşırı yük koruması önceki modellerinde yoktu anı akım yükselmesi oldu mu tık diye gidiyordu. Bu özellikler her yüksek tork gerektiren fansız motorda bence olmalıdır. Niye fan yok Müge derseniz maliyeti yükseltiyor ve ürün boyutunu daha büyük yapmak gerekiyor o yüzden tercih edilmiyor. Ama ben olsam soğutucusuz motor tasarlamazdım üreticiler duyun sesimi😂.


Tasarım olarak kitchenaid e benzetilmek istenilmiş. Ürün 8 farklı renk seçeneği ile çok geniş bir yelpaze sunuyor 👍🏻. Özellikle hanımlar için renk çok önemli bu olumlu bir özellik. Kasesi kulplu evet kullanım açısından çok rahat fakat kase tabanı çok geniş 👎🏻. Böyle kaselerde yumurta direkt tabana yapışıyor ve mutlaka karışmayan malzeme oluyor. Cookplus' da da bu sorun var. Yani mükemmel kek, pandispanya performansı beklemeyin. Kek için karıştırma aparatı daha uygun oluyor. Tavsiyem iyi bir el çırpıcısı almanız.


Bu üründe sert hamurlarda iyi olmasını beklemeyin. Ekmek, poğaça, çörek, börek, kurabiye yapımı için uygun bir makine. Estetik görünümlü hatta çok şık. Metal aparatları aman diyeyim bulaşık makinesine atmayın kararır. Fiyat performans ürünü diyebiliriz. Birde Karaca şu teknik servis imkanını elde edebilseydi çok güzel olurdu. Olur da ürün bozuk çıkarsa elinizde kalıyor maalesef.

Sorusu olan varsa aşağıya yazabilir👇🏻. Özelden mesaj DM falan bakmıyorum. Buradan yazamayanlar youtube kanalımdam ilgili video altına yazabilirler. Herkes faydalansın dimi ama yoksa aynı sorulara milyon kez yanıt vermek zorunda kalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek