Kıymalı Mayalı Tuzlu Pay/курник рецепт/Kurnik Tarifi/мясной пирог

Hamur Kebabı/Kabab with dough/мясной пирог




Fıccının ablası olur kendisi😅 normalde fıccın incecik yamyassı tepsilerde sıfır kenar pişer. Içi de kalın konulmaz. Özellikle Avaza bölgesinde çok yapılır. 

Malzemeler
Hamuru için(for dough)
4 su bardağı su (4 cups water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon yeast)
Tuz (salt)
2 yemek kaşığı seker (2 taespoons sugar)
7-8 bardak un (7-8 cups flour)
İçi için (for filling)
1 kg kıyma (1 kg mince)
5 adet büyük soğan(5 huge size chopped onions)
Tuz, karabiber, pulbiber (salt, blackpepper, paprika)

Directions
Prepare the dough. Wait for fermentation. Stir mince, salt and spicies in a bowl. I made 3 pastry as middle size. So I divided onto 6 pieces. One dough ball for top layer, one dough ball for base layer. Roll one of doughs. Wipe on pan. Pour filling on base layer. Then roll dough ball another one. Close to filling layer. Make a little hole on top surface. Bake at preheated 200 C in oven until golden brown. Bon appetit! 

Yapılışı
Hamuru mayalayın. Içi için Soğanları küçük küçük doğrayın ve baharatlar ile karıştırın. Ben bu ölçüleri 3 orta boy tepsiye göre yaptım. Yani hamuru 6 parçaya ayırdım. 1 parça alt, 1 parça üst için. Bezelerden birini açın. Tepsiye yayın. Kenarlarını sarkitin. Icin 3 te birini tabanına yayın. Üzeri için tekrar bezeyi açın üzerini kapatın. Kenarlarını birleştirin. Resimdeki gibi noktasinda baca açın. Önceden ısitmis 200 C fırında pişirin. Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek