Salamlı Simit Poğaça/Salami Simit Buns

Salamlı Simit Poğaça/Salami Simit Buns



http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Malzemeler
1,5 su bardağı su ( 1 1/2 cups water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
2 yemek kaşığı yoğurt (2 tablespoons yoghurt)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
Aldığı kadar un ( Flour)

İçi için (for filling)
Salam (Salami)

Üzerine (to cover the buns)
1 çay bardağı Pekmez (1/2 cupTurkish grape pekmez(pekmez not contains alcohol, it's halal) or molasses)
1 su bardağı (1 cup water)
Susam (roasted Sesame seeds)

Directions
Stir water, milk, vegetable oil, yoghurt, sugar, yeast and some of flour. Gradually add flour and knead a soft dough. Wait for incubation. Make balls from Thé dough. Make bigger with your hands and put salami to center of dough. Close it. Dip in pekmez-water mix. Then dip in sesame seeds and cover it with sesame seeds. Wait for 45 on the pan for second incubation. Bake at preheated 180 C oven until it will be golden brown colour. Bon appetit!

Yapılışı
Su, şeker, süt, yoğurt, maya, sıvıyağ ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzunu ve kabartma tozunu da ekleyin.Mayalanmaya bırakın. Elinizi unlayarak bezeler yapın. Elinizle açın salam veya istediğiniz herhangi içi koyup kapatın. Bütün tepsiyi içleyince pekmez su karışımına batırıp susama bulayin. 45 dk tepsi mayasını aldırın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek