Sırrı İç Harcında Ev Yapımı Peynirli Pide/Turkish Cheese Pide

Peynirli Pide/Turkish Cheese Pide






Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

İçi için (for filling)

2 kalıp beyaz peynir(1 kg white cheese)

1 su bardağı süzme yoğurt(1 cup filtered yoghurt)

2 su bardağı lor (2 cups curd)

1 limon suyu(juice of 1 lemon)

1 tatlı kaşığı pul biber(1/2 tablespoon paprika flakes)

1 demet maydanoz(1 bunch of parsley)

Zeytinyağı (Olive oil)


Üzerine tereyağı(Butter, after baking to bruss)

Directions
Stir water, dried yeast, sugar and some of flour. While gradually add flour, knead a soft dough. Wait for incubation. Make balls from the dough. Roll the dough balls. Put some of filling to center of dough. Incorporate edge parts. Bake at preheated 200 C oven. Then bruss some of butter. Bon appetit! 
PS:If u want more soft pides, u may wrap the hot pides with a clean kitchen towel. You watch my previously Turkish spinach pide video😄



Yapılışı
Su, şeker, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamurdan bezeler yapın. Bezeleri oval olarak açın. Ortasına içten koyup kenarlarını birleştirin. Bu işlemi tepside yaparsanız daha pratik olur. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Üzerine tereyağı gezdirin. Afiyet olsun. 
Not: Yumuş Yumuş pideler için pideleri sıcakken üzerini temiz bir bezle örtüp kapalı olarak dinlendirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek