Bezeli Pasta/Безе торт/Meringue Birthday Cake

Bezeli Pasta/Безе торт/Meringue Birthday Cake




http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/

Malzemeler
Bezeler için (for meringue)
100 g yumurta akı(100 g egg white)
200 g şeker (200 g sugar, I used granule one but my advice powered one)
Pandispanya için bir defa için (for one Sponge cake)
5 yumurta (5 eggs)
1 su bardağı şeker (1 Cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
1 çay bardağı nişasta (1/2 cup starch)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Kreması için (for cream)
1 L süt (1 L milk)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
3 paket vanilya (3 packages vanilla)
2 yumurta (2 eggs)
150 g tereyağı (150 g butter)
Dışında (to cover the tort)
Krem santi (sweetewhipped cream)
Bitter çikolata(bitter chocolate)


Yapılışı
Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın (Stir flour, starch and baking powder.).

Yumurta ve şekeri köpük gibi olup çırma telini kaldırdınızda izi nakış nakış olana dek yani kolay kalbolmaya dek çırpın (Add in sugar and whip up until it can leave a print which doesnt’t disapper right away.).

Kuru maddeleri ekleyin ve spatula ile karıştırın (Then gently add dry ingredients with folding motions with spatula from the bottom to the top, from the sides to centere.)


Kelepçeli kalıba aktarın (Transfer to springform pan.I’ve lined the bottom with some parchament and left the sides ungreased.)

Önceden ısıtlmış 180 C fırında pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir (Bake at preheated 180 C in oven. Baking time may change oven from oven.).

Ben iki defa pandispanya hazırladım. Her bir pandispanyayı 3'e böldüm. Toplamda 6 ince kattan 5'ini kullandım. Siz isterseniz tek pandispanya pişirebilirsiniz (I baked sponge cake two times. I divided into three layers of each of sponge cake. So I have 6 layers, but I used 5 layers for these recipe. If you want, you may bake just one sponge cake. It dosen't matter.).
Pandispanyayı ters bir şekilde soğumaya bırakın (Let it cool as upside down.).


Krema için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin (Stir all ingredients for cream and cook.)

Soğumaya bırakın (Let it cool.).

Tereyağı ve vanilyayı ekleyin (Add butter and vanilla sugar powder).

Pandispanyayı 2 parçaya ayırın (Divide into three pieces.).


Beze için yumurta akı ve bir çimdik tuzu çırpın. Ters çevirince akmıyorsa tamamdır. Sıkma torbasına doldurup bezeler sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C fırında pişirin. Ben 1 buçuk saat pişirdim. Yarım saat de 110 C de pişirdim. Her bir pandispanyayı 2 ye bölün. Kremayı ara katlarına sıvayın. Kremşantiyi çırpın. Edrafını kaplayın. Kenarlarına hindistan cevizi serpin. Bezelerle ve çikolata rendesi ile süsleyin.

(Whisk egg whites and a pinch of salt. Gradually add sugar when egg whites start to be white. Foam shouln't fall down easily. Give a shape with piping bag. Bake at preheated 100 C oven. When the mereng's inside hardened remove from oven.).




 Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek