Peynirli Gül Böreği/Turkish Rosen Borek with Cheese Filling/Турецкий Розен Борек с сыром Заполнение

Peynirli Gül Böreği/Turkish Rosen Borek with Cheese Filling/Турецкий Розен Борек с сыром Заполнение





http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
Malzemeler
Hamuru için (for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
1 tatlı kaşığı maya (1/2 tablespoon dried yeast)
Tuz (Salt)
6 su bardağı un (6 cups flour)
İçi için (for filling)
Peynir (White cheese or cottage cheese)
Maydanoz (Parsley)
Pulbiber (paprika)
Zeytinyağı (Olive oil)
Araları için (to bruss the layers)
Sıvıyağ (Vegatable oil)

Directions
Knead the dough. Without waiting; make balls from Thé dough. Roll the dough balls as plate size Bruss with oil both surface of dough. Wait 5-10 minutes. Then make bigger with your hands. Dont worry oil will help to us. So you can make bigger easily. Pour some filling to pyhlo edge part. Make roll. Divide into two pieces and rotate each of roll pieces. Bake at preheated 200 C oven. Bon appetit! 
PS: If u want to watch the video you may click on my pumpkin börek recipe video(My previously pics.). 

Yapılışı
Hamuru yoğurun. Mayalanmaya bırakmadan bezelere ayırın. İçini hazırlayın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Altına ve üstüne sıvıyağ sürerek 2'li ve 3 'lü gruplar halinde 5-10 dk bekletin. Bekleme süresi hava sıcaklığına bağlı değişir. Yazın çok bekletmeden açıyorum. Ilk yagladığınız hamurdan başlayarak elinizle çekistire çekiştire açın. Kenarına harcını koyun. Rulo yapın. Ortadan ikiye bölün. Kendi etrafında döndererek rulo yapın. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek