Ispanaklı Açma Tarifi/Ispanaklı Çörek/Ispanaklı Poğaça/шпинат ачма

 







Malzemeler

Hamuru için (For dough)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
6-7 bardak un (6-7 cups of all purpose flour)

İçi için (For filling)
1 kg ıspanağın yaprak kısmı, 1 pkt dondurulmuş ıspanak (450 g frozen spinach)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)
2 çay kaşığı karabiber (' teaspoons blackpeper)
Zeytinyağı (olive oi)

Arasına (For doug layers)
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı (4 tablespoon melted butter)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil )

Üzerine 2 yumurta sarısı (2 egg yolk for top of layers)

Yapılışı

Yoğurma kabına yoğurt, su, süt, sıvıyağ, yumurta akı, maya ve bir miktar unu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. 



Poğaça ve açma hamurları ne kadar yumuşak tutarsanız o kadar yumuşak açma ve poğaçalarınız olacaktır. Burda kabartma tozu ayrı bir pufidiklik veriyor. Maya ile birlikte az da olsa eklemek daha güzel bir kıvam kazandırıyor.  Bu arada içi için ıspanak, toz biber, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.



Hamurun üzerini örtüp bir saat kadar mayalanmaya bırakın.


Mayalanan hamurdan un serperek bezeler koparıp yuvarlayın.


Elinizle açıp yağ karışımından sürün.



Bir kenarına ıspanaklı içten koyup rulo yapın.



 
Ruloyu kendi edrafımda döndürün ve uçlarını birleştirin. 


Bir diğer seçenek olarak gül şeklinde dolayabilirsiniz. Böyle bir tepsiye daha çok açma sığıyor.💁🏼‍♀️




Yarım saat tepsi mayası aldırın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.



Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek