Karadut Konservesi/Canned Black Mulberry/Консервированная черная шелковица

 


Merhabalar. Yalnız mevsiminde bol bulunan antioksidan ve antosiyanin deposu karadutları yılın geri kalan kısmında da tüketebilmek için şekersiz konservesini yapıyorum. Özellikle ağız içi yaraları olduğunda tık diye açıp tüketebilirsiniz. Ben bu konservelerle ne mi yapıyorum💁🏼‍♀️?

🍇 Konserveden karadut limonatası tarifi için 👉🏻Tıkkk

🍇Karadutlu yaş pasta tarifi için 👉🏻Tıkkkk

🍇Karadutlu çizmek tarifi için 👉🏻Tıkkkk

🍇 Karadutlu kafes tart tarifi için 👉🏻Tıkkkk

🍇 Karadut reçelli şekerli poğaça tarifi için 👉🏻Tıkkkkk

🍇 Karadutlu puding

🍇 Karadut şerbeti tarifi için Tıkkkk

🍇Ek gıda sürecinde kavanoz mama olarak 

Malzemeler

3 kg a yakın karadut (Almost 3 kg Black Mulberry)

Temiz konserve şişesi( Clean glass jars)

Yeni konserve kapağı(New jar lids)

Su(water)

Yapılışı

Karadutları bol su ile yıkayın.


Kaynar su ile kavanozları çalkalayın. Soğuk dolum yapacağımız için kavanozları steril etmeye gerek yok. Tırtıklı kısma kadar karadutları sıkıştırarak doldurun. Yine tırtıklı kısma kadar su ekleyin. Konservenin ağız kısımlarını silin. Kapakların ve konservelerin birbirine temas eden kısımları kuru olmalı.



Kapaklarını sıkıca kapatıp derince bir tencereye alın. Kapakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Üzerine ağırlık koyun. Ben dolma taşı kullanıyorum. Kapağını kapatın. Ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra bir saat kadar kaynatın. Bir gece öylece bekletin. Ertesi gün kurulayarak kavanozları çıkarın. Kapakları ortaya doğru çekmişse vakum tutmuş demektir. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek