🥐Slav Mutfağından Çikolata Dolgulu Tatlı Şekerli Poğaça " Ragaliki"/Çikolatalı Mayalı Tatlı Şekerli Poğaça/Sarelleli Poğaça/Çikolatalı Ponçik/шоколадные рогалики Рецепты🥐



Merhabalar. Daha önce benzerlerini paylaştığım tatlı mayalı çöreklerim efendim. İç olarak vanilya puding, elmalı harç, reçel, karamelize süt reçeli, un helvası kullanabilirsiniz. Annem genellikle elmalı harç ve ayva reçeli ile yapardı ve sıvıyağ kullanmazdı. Ben evdekiler seviyor diye çikolatalı yapıyorum ve bazen hamura kaymak ya da krema katıyorum. Öyle yumuşak ve hafif ki çayla harika oluyor 👍🏻

Malzemeler

🥐2,5 su bardağı süt(2 1/2 cups milk)

🥐1 çay bardağı şeker(1/2 cup sugar)

🥐1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)

🥐3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(75 g melted butter)

🥐3 yumurta birinin sarısı üzerine(2 eggs+1 egg white)

🥐1 pkt maya(1 tablespoon instant yeast)

🥐3 pkt vanilya(3 packages vanilla sugar powder)

🥐Un(Flour)

İçi için(for filling)

🥐3 su bardağı süt(3 cups milk)

🥐4 yemek kaşığı un(4 tablespoons flour)

🥐 9 yemek kaşığı şeker(9 tablespoons sugar)

🥐3 yemek kaşığı kakao(3 tablespoons kakao powder)

🥐1 yemek kaşığı tereyağı(25 g butter)

🥐Yarım pkt bitter çikolata(40 g bitter chocolate)


Üzerine 1 yumurta sarısı+1 kahve fincanı süt+1 tatlı kaşığı şeker(1 egg yolk, 1/4 cup milk+1/2 tablespoon sugar to bruss)

🥐Pudra şekeri(powdered sugar for decoratiom)

Yapılışı

Öncelikle dolgu için süt, un, şeker ve kakaoyu iyice çırpın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.


Hamur için süt, şeker, bir miktar un ve mayayı karıştırın.


Yumurta, vanilya, sıvıyağ ve erimiş tereyağını ekleyin. Karıştırın. 




Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın.


Mayalanan hamurdan bezeler yapın.


Yuvarlak olacak şekilde açın. Önce 4 çeyreğe sonra her çeyreği tekrar ikiye bölerek kesin 


Geniş kenarına içten koyun ve rulo yapın.



İki geniş kenarını birleştirin, sarın ve iç çıkmayacak şekilde fotoğrafdaki gibi bastırın. Rulo yapın.

Tepsiye dizin ve 30-40 dk tepsi mayası aldırın. Üstüne karışımdan sürün ve 180 C fırında pişirin.




Üzerine ılıkken pudra şekeri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.














Bir başka şekil için bezeyi açın. Bir kenarına içten koyun. Kenarlarını birleştirip rulo yapın.



Kalan bezeleri bohça şeklinde birleştirip yuvarlak yuvarlak bir tepsiye yanyana dizdim.


Birkaç tanesini de reçelli yaptım.






🍩Şekerli tatlı poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken yazısı için 👉🏻Tık

🍩Şekerli bezeli mini pizza tarifi için 👉🏻Tıkk

🍩Pastacı kremalı şekerli poğaça tarifi için

👉🏻Tıkk

🍩 Reçelli fıstıklı rulo ponçik tarifi için

 👉🏻Tıkk

🍩 Ekşi mayalı şekerli lorlu tatlı nokul tarifim için 👉🏻Tık

🍩 Ekşi mayalı donat tarifi için 👉🏻Tıkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek