Ispanaklı Çörek

 


Merhabalar. Daha önce çok kez yaptığım özellikle donmuş ıspanakla çok pratik olan bir hamurişi tarifim var. Açma şeklinde de kahvaltı için yapmıştım ve çok beğenilmişti. Sahura, beslenme çantasına, kahvaltıya çok güzel gidiyor kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler

Hamuru için (For dough)

1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)

1 su bardağı su (1 cup water)

1 su bardağı süt (1 cup milk)

1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)

1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

6-7 bardak un (6-7 cups of all purpose flour)


İçi için (For filling)

1 kg ıspanağın yaprak kısmı, 1 pkt dondurulmuş ıspanak (450 g frozen spinach)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)

2 çay kaşığı karabiber (' teaspoons blackpeper)

Zeytinyağı (olive oi)


Arasına (For dough layers)

3 yemek kaşığı erimiş tereyağı (4 tablespoon melted butter)

1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil )


Üzerine 2 yumurta sarısı (2 egg yolk for top of layers)

Yapılışı

Yoğurma kabına yoğurt, su, süt, sıvıyağ, yumurta akı, maya ve bir miktar unu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. 


Hamurun üzerini örtüp bir saat kadar mayalanmaya bırakın.


İçi için ıspanak, toz biber, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.


Mayalanan hamurdan un serperek bezeler koparıp yuvarlayın.


Elinizle açıp yağ karışımından sürün.


Bir kenarına ıspanaklı içten koyup rulo yapın.


Ruloyu kendi edrafımda döndürün ve gül şekli verin.


Yarım saat tepsi mayası aldırın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek