Patatesli Kat Kat Burma Çörek

 



Merhabalar. Daha önce yağlı ve haşhaşlı versiyonlarını yaptığım burma çöreğin bu defa patateslisini yaptım. Mis kokulu çok lezzetli bir çörek üstelik öyle hamur açmada uzman olmanıza gerek yok herkes kolayca yapabilir. Tabak büyüklüğünde açıp yağ sürdükten sonra hamur çok hızlıca açılıyor kadraja bile sığmadı 😂. Hamurun arasında bolca yağ kullanılacağı için içine de yağ katmanıza da gerek yok. Ben uğraşamam hamurla ramazan ramazan derseniz fırından ekmek hamuru alıp da yapabilirsiniz. Ayrıca içe elinizde varsa taze soğan, maydanoz ve lor da ekleyebilirsiniz harika oluyor.

Malzemeler
2 su bardağı su ( 2 cups water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
Yarım paket maya (half package dried yeast, 1/2 tablespoon)
6-7 su bardağı kadar un (6-7 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

içi için(for filling)
Yarım kilo patates  ( 500 g patato )
4 soğan (4 onions)
Sıvıyağ (vegatable oil to roast the onions)
Karabiber, Tuz(Salt, blackpepper)
1 yemek kaşığı susam (1 tablespoon sesame seeds)
Açmak için sıvıyağ (vegatable oil to roll the dough)

Üzeri için (for top layer)
Susam ve çörekotu (Sesame seeds and black cumin seeds)


Yapılışı

Su, şeker ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun.



Yaklaşık saat mayalanmaya bırakın. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun. Püre haline getirin. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda karamelize olana dek kavurun ve patateslerin üzerine ekleyin. Tuz karabiber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamuru 8 parçaya bölün ve bezeler yapın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açın.



Aralarını yağlayarak üst üste koyun. En alt ve en üst tabakayı yağlamayın. Tekrar açın. Şeritler kesin.



Üzerine sıvıyağ sürün. Uzun kenarının bir kısmına boylu boyunca içten koyup rulo yapın ve burun.





Tepsiye aktarın. Yarım saat tepsi mayasını aldırın.



Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek