El Açması Mayalı Kolay Börek/Turkish Börek with Yeast Dough


Mayalı Kolay Börek/Turkish Börek with Yeast Dough



Hamuru için (for the dough)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
Yarım paket maya (half package dried yeast (1/2 tablespoon ))
1 çorba kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
5-6 su bardağı kuvvetli un (5-6 cups flour(high gluten level, not whole flour)

İçi için (for filling)
Yarım kilo patates ve ıspanak ( 500 g patato and spinach)
4 soğan (4 onions)
Sıvıyağ (vegatable oil to roast the onions)
Karabiber, Tuz(Salt, blackpepper)


Açmak için sıvıyağ (vegatable oil to roll the dough)



Patatesi kaynatın ve ezin (Boil and crush the potatoes).

Soğanı yağda kavurun. Patates püresine ekleyin (Roast the onion in oil. Add it to the potatoes).
Tuzunu ve karabiberini ekleyin (Add salt and blackpepper).

Su, süt, maya ve biraz un (water, milk, some flour) Karıştırın. Azar azar un ilavesi yapın ve tuzunu ekleyin(Stir. Gradually add the flour.Add salt).Hamur yumuşak olmalı (The dough must be soft).
Hamurdan bezeler yapın ve servis tabağı büyüklüğünde açın (Make balls from the dough. Roll the dough as dish size). Hamurun her tarafını yağlayın (Bruss with oil ).

Elinizle çekiştirerek hamuru açın (Open the dough by twisting it with your hand.).

İçten serpiştirin ve rulo yaparak kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek