Patatesli Burgu Çörek/ Turkish Patato Auger Choreq

Patatesli Burgu Çörek/ Turkish Patato Auger Choreq



Malzemeler
2 su bardağı su ( 2 cups water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
Yarım paket maya (half package dried yeast, 1/2 tablespoon)
6-7 su bardağı kadar un (6-7 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

içi için(for filling)
Yarım kilo patates  ( 500 g patato )
4 soğan (4 onions)
Sıvıyağ (vegatable oil to roast the onions)
Karabiber, Tuz(Salt, blackpepper)
1 yemek kaşığı susam (1 tablespoon sesame seeds)
Açmak için sıvıyağ (vegatable oil to roll the dough)

Üzeri için (for top layer)
Susam ve çörekotu (Sesame seeds and black cumin seeds)

https://www.instagram.com/incitarifler/

https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Yapılışı

Öncelikle iç harcını hazırlayın. Hamuru yumuşak olacak şekilde yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamuru 8 parçaya bölün. Bezeler yapın. Merdane ile açın.Çok ince açmaya gerek yok.Açtığınız hamurların üzerlerini yağlayın. En üst ve en alt yüzeye yağ sürmeyin. Tekrar hamur demetinizi açın. Şeritler kesin.Şeritleri elinizle biraz daha genişletin ve yan yüzüne boylu boyunca patates koyun. Rulo yapın ve butun. Böylece hamur daha bir tel tel olacaktır. Tepsiye yuvarlak yaparak koyun. '0 dk tekrar dinlendirin. Üzerine tekrar sıvıyağ sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek