Mayalı Tava Katmeri

Katmer


Malzemeler
6 su bardağı su (6 cups water)
1 paket maya (1 package dried yeast, 2 1/2 tablespoon)
tuz (salt)

Aralarına sürmek için sıvıyağ (vegatable oil to bruss)

Yapılışı

Unu yavaş yavaş ekleyin (Gradually add flour).Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı(Dough must be soft).

Mayalanmaya bırakın (Wait for fermentation).

Bezeler yapın (Make balls from the dough).

Hamuru açın (Roll the dough).

Açtığınız hamurun her tarafını yağlayın. Ben sadece sıvıyağ kullandım. Ama siz tereyağı sıvıyağ karışımı da kullanabilirsiniz. (Bruss with oil. I used vegatable oil but you may butter and vegatable oil mix).

Rolo yapın ve kendi edrafında dönderin (Make roll as you
can see).

Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın
(Repeat this process until the dough finish).

Dinlenen hamurları ilk yaptığınız roladan başlayarak tavanız büyüklüğünde açın (Roll the rested
doughs in the size of the your pan(32 cm) starting from the first one you made

Ben çift taraflı balık börek tavası kullandım (I used double side Turkish anchovy and borek pan).

Kısık ateşte her iki tarafını da pişirin (Cook both sides on slow heat).

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek