Karnabahar Pokaras/Cauliflower Pokara/Pokada





Zerdeçalı ne kadar sık kullandığımı beni yakindan takip edenler bilir. Utanmasam zerdeçalla yıkanacam Şaka bir yana siz de sık kullanın. Çünkü zerdeçal çok iyi bir antimikrobiyal, iltihap kurutucu ve yapılan bazı arastirmalarda kanser hücrelerini kuruttuğu gözlenmiştir. Aslında bu tarifte bir sürü antin kuntin baharat daha kullanılıyor. Ama bizim damak tadımıza bu tarif daha yakın. Baharatları abartmayinca inanin içindeki baharatlar tek tek secilmiyor. Birde ben Hintli bir teyzenin bunu haşlanmış Karnabaharı karıştırıp köfte şekli vererek de kızarttığını görmüştüm. Tercih sizin.

Malzemeler
1 tatlı kaşığı zerdeçal(1/2 tablespoon turmeric/kurkuma)
Yarım tatlı kaşığı kimyon(1/4 tablespoon cumin)
2 çay kaşığı yenibahar (2 teaspoon allspices)
1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)
1 çay bardağı un ( 1/2 Cup flour)
Su ( water)
1 karnabahar (1 Cauliflower florets)
Kızartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)

In original recipe Used 1 cup green chillies, 1 tablespoon carrom seeds, 1 tablespoon corrinder seeds(crushed), 1 tablespoon curry leaves (chopped), 1 springs coriander leaves (chopped), 1/4 bunch ginger garlic paste, rice flour etc. I didn't use them, because I and my pets don't like to much spices)

Yapılışı


Baharatları ve unu bir kaba alın. Bulamaç kıvamına gelene kadar su ekleyin. Karnabaharı temizleyin. Çiçeklerine ayırın. Bulayın. Kızartın. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek