Baharatlı Tuzlu Pankek (Kaşık dökmesi)/Spicy Salty Pancake


Baharatlı Tuzlu Pankek (Kaşık dökmesi)/Spicy Salty Pancake



Malzemeler
2 su bardağı su (2 cups water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 yumurta (1 egg)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 yemek kaşığı toz biber (1 tablespoon red pepper powder)
Un (flour; consistency should be intense unlike crepé)
Kıvamı yoğun olmalı, krep gibi cıvık olmamalı.
Sıvıyağ (vegetable oil to bruss pan)

Directions

Whisk the all ingredients. Heat the oily pan. Put the small account from mix with a spoon. Cook the pancakes both sides. Bon appetit. 

Yapılışı

Tüm malzemeyi iyice çırpın. Tavayı yağlayın. Isıtın. Kaşık kaşık hamurdan dökün. Üzerinin rengi değişince çevirin. Her seferinde Tavayı yağlarsanız daha yağlı fakat daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek