Fırın Poşetinde Biber Dolması/Turkish Pepper Filling in Baking Bag

Fırın Poşetinde Biber Dolması/Turkish Pepper Filling in Baking Bag







Soğanı çok demeyin ne kadar soğan ve nane o kadar lezzet. Ben karabiber vs eklemedim. Malum tek ben yemeyeceğim😉 ama siz canınız ne istiyorsa onu ekleyebilirsiniz😋.

Malzemeler
8 dolmalık biber (8 belly pepper)
2 su bardağı sıcak su (2 cups boiled water)
Tuz (salt)

İçi için (for filling)
3 su bardağı kadar pirinç (3 cups of washed rice)
Tuz (salt)
2 yemek kaşığı nane (2 tablespoons dried peppermint)
5 soğan(5 onions😲)
1 su bardağı sıcak su (1 Cup boiled water)
Sıvıyağ (olive oil)

Şapkası için domates (Tomato as hat)🍅

Directions
Cut onions and roast it. Wash rice. Add Rice and boiled water. Boil it until water disappeared. Add salt and spicy. I didn't use blackpepper and allspices but my use it. Clean the Peppers. Fill the Peppers with filling. Close Tomato piece. Transfer them to baking bag as straight layer. Add boiled water and salt. Close the baking bag. Make a little hole with a knife. Bake at preheated 200 in oven. Bon appetit! 
PS: I used broken rice. Amount of water can change according to kind of rice. U manage the amount of water. 

Yapılışı
Soğanları doğrayın. Yağda kavurun. Pirinçleri iyice yıkayın. Ben kırık pirinç kullandım. Su miktarını siz kullandığınız pirince göre artırıp azaltabilirsiniz. Pirinci ekleyin. Sıcak suyu ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Biberleri hazırlayın. Içlerinini doldurun. Domates kapatın. Fırın posetine yerleştirin. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Ağzını bağlayın. Bir küçük delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek