🍆Köz Patlıcanlı Bostan Kebabı/Turkish No fried Bostan Kabab (no oil😲)🍆


🍆Köz Patlıcanlı Bostan Kebabı/Turkish No fried Bostan Kabab (no oil😲)🍆 
 




Malzemeler
6 adet bostan patlıcan (6 fat aubergines)

İçi için (for filling)
8-9 adet biber (8-9 cutted pepper)
1 baş sarımsak (1 head garlic)
600 g et (600 g cutted meat as small pieces)
7 soğan (7 chopped onions)
Tuz (salt)
1 yemek kaşığı Salça (1 tablespoon Tomato paste)
Salçayı açmak için biraz su (some water to dissolve the Tomato paste)
Directions
Cut a few times the fat aubergines top surface with a knife. Bake at preheated 200 in oven until aubergines be soft. Roast the meat. Then add pepper, onions and uncutted garlics. Roast again. Fill in the aubergines inside. In a small bowl, dissolve the tomato paste with some water then add on the aubergines. Bake it again preheated 200 in oven. Bon appetit! 
PS: dont cut the garlics otherwise your home smalls like garlics during cooking time. Also too much garlic gives a good flavor and #naturel #antibiotic. I didn't use oil. Because meat has enough oil. But u may add some olive oil while service. 

Yapılışı
Bıçakla patlıcanların üst kısmına birkaç çizik atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice yumuşacık olana kadar közleyin. Biraz uzun sürecektir. İci için eti bir tava ya da tencereye alın. İyice pişirin. Etin yağı yeterli geldiği için ben ekstra yağ ilavesi yapmadım. Biber, sarimsak ve soğanlari da ekleyip kavurun. Ben sarımsakları bütün ekliyorum. Hiç kötü kokmuyor. Eğer rendelerseniz pişerken bütün ev sarımsak kokar. Közlenmiş patlıcanların karnını bıçakla hafif içindeki suyunu akıtmadan kesin. İçini doldurun. Bir kasede salçayı ezip üzerlerine ekleyin. Tekrar 200 derecede fırınlayın. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek