Frambuazlı Yaş Pasta/Raspberry Tort/Ahududulu Pasta/Малиновый торт


Frambuazlı Pasta/Raspberry Tort/Малиновый торт/Himbeer-Torte/Gâteau aux framboises




Malzemeler
Pandispanya için (for Sponge Cake)
6 yumurta (6 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
Yarım Paket kabartma tozu (half package baking powder)
3 paket vanilya (3 packages of vanilla sugar powder)

Kreması için 5 poşet krem şanti veya
600 ml krem
3 sahnesteif
1/4 fincan toz şeker
2 paket vanilya

For cream
600 ml cream
3 sahnesteif
1/4 cup powdered sugar
2 packages vanilla sugar)

Frambuaz sos için (For Raspberry Souce)

700 g kadar bledrırdan geçirilmiz ve süzülmüş frambuaz (700 g blendered and filtered raspberry juice)
2 su bardağı su (2 cups water)
yarım çay bardağı şeker  (1/2 cup sugar)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)

http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Yapılışı

Yumurta aklarını tuzla çırpın. Beyazlamaya başlayınca azar azar yarım su bardağı şeker ekleyin (Whisk egg whites and a pinch of salt until foamy. Gradually add 1/2 cup of sugar.).

Yumurta aklarını başka bir kaba alın (Transfer to in other bowl.).

Yumurta sarılarını ve şekerin kalanını rengi açılana kadar çırpın (Whisk egg yolks and rest of sugar until egg yolk's colour change.)

Vanilayı ekleyin (Add vanilla sugar powder.).

Çırpılmış yumurta sarısına unu ve kabartma tozunu kademe kademe ekleyin ve spatula ile karıştırın(Gradually add flour and baking powder to whisked egg yolks and stir with spatula.

Yavaş yavaş yumurta aklarını ekleyin ve nazikçe karıştırın (Add whisked egg whites and stir gently.).

Pandispanyayı kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirin. Soğumaya bırakın ve 2 ya da 3 parçaya bölün(Bake at preheated 180 C in oven for 45-50 min. Then let it cool. divide into 2 or 3 pieces.).

Frambuaz sosunu hazırlayın. Nişasta eriyene kadar karıştırın ve sonra kıvam alana kadar pişirin. Biraz soğuyana kadar bekleyin. (Repare the raspberry souce. Stir it until starch dissolve. Cook the souce while whisking continiously until consistency be intense.Let it cool.).

Kremayı çırpın (Whisk the whipped cream).

Diğer parçayı üzerine kapatın ve pastayı krema ile kaplayın (Place the another piece and cover with cream.)

Pastayı istediğiniz gibi süsleyin (Decorate the your tort whatever you want.).

Buzdolabında biraz bekletin (Refrigerate at least 4-5 hours.).


Afiyet olsun!(Bon appetit!)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek