Mozaik Pasta/Mosaic Cake/мозаичный торт

 



Malzemeler

2 pkt petibör bisküvi

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

3 yemek kaşığı kakao

3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Kakao ve tereyağını iyice kakao çözülüp hiç topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Kakao gibi aromatik maddeler yağda hem tane olarak çözülür hem de aroması tam olarak geçer. O yüzden ilk önce yağ katıyorum.



Sonra şeker ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker de higroskopik olduğu için süt ve su gibi sıvılarda çözünür.



Bisküvileri 4 parçaya bölün. Daha küçük parçalara ayırmayın.


İyice hiç kuru yer kalmayacak şekilde karıştırın.


Streç filmi enlemesine iki parçaya yayın. Karışımı boşaltın. Ruloyu sarın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde elinizle sıkıştırın. Elinizle üçgen şekil verin.


En az iki saat dondurucuda dinlendirin. Ne zaman isterseniz dilimleyip servis edin.


Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek