Limonlu Kuş Üzümlü İrmik Helvası

 


Şerbet hazırlamadan o kadar kısa sürede hazır oluyor ki en pratik tatlılardan diyebilirim. İrmik helvası da ben portakal ve limonu çok seviyorum. Sizede tavsiye ederim. 

,🍮Cevizli irmik helvası tarifi için 👉🏻Tık

Malzemeler

1 su bardağı irmik (1 cup semolina)

3 kahve fincanı şeker (3/4 cup sugar)

2 limonun kabuğunun rendesi (2 zest of Lemon)

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, irmiği ıslatacak kadar yeterli (50 g butter)

1 limonun suyu+ 1 su bardağına tamamlayana kadar su(1 cup liquid mix=1 Lemon juice+ water)

1 pkt vanilya (1 package vanilla sugar)

1 kahve fincanı kuş üzümü (1/4 cup small dried grape)

Yapılışı

Tereyağı ve irmiği basık bir tencereye alın ve kavurun. İrmikler yavaştan alttan kahverengileşmeye başlayınca şeker ekleyin ve karıştırın.


Şeker  de eriyince limon kabuğu, limon suyu, su, kuş üzümü ve vanilyayı ekleyin. Suyunu çekene kadar karıştırın. Üzerine temiz bir mutfak havlusu örtüp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra kaşıkla alt üst edip karıştırın. Şekillendirip servis edin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek