Etli Sebzeli Salma Pirinç Pilavı

 


Malzemeler

1 su bardağı pirinç (1 cup Yasmin rice)

1 küçük kase küçük küçük doğranmış et(1 cup chopped meat)

1 çay bardağı bezelye (1/2 cup green pea)

1 avuç kadar dondurulmuş mısır (1/4 cup freezed corn)

1 silme tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)

Sıvıyağ, zeytinyağı, 2 kaşık tereyağı ( vegatable oil, olive oil, 2 tablespoon butter)

Karabiber (blackpepper)

Yapılışı

Pirince 1 yemek kaşığı tuz ilave edip suyu berraklaşana kadar yıkayın. Bir kaba aktarın. Üzerine kabın yarısı kadar sıcak su ve diğer yarısına kadar da çeşme suyu ilave edin. Su kaynar olmayacak soğuk da olmayacak o yüzden üzerine soğuk su da ilave ediyorum. Yarım saat kadar bekletin.

Pirinçler suda beklerken eti sıvıyağda iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Bezelye ve mısırları ilave edin. 


Pirinci süzün. Düzgünce harcın üzerine yayın. Tuz ve sıcak suyunu  ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ara sıra açıp kontrol edin. Kaşıkla ikide bir çorba karıştırır gibi karıştırmayın. Sadece eşit seviyede olmasına dikkat edin. Suyunu çekince kapağını örtüp demlenmeye bırakın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek