🥯Otlu Açma Tarifi 🥯

 




Malzemeler

 1 su bardağı süt (1 cup milk)

1 su bardağı su (1 cup water)

1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)

1 pkt maya (1 tablespoon dried yeast)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

1 demet dereotu (1 bunch of chopped dill)

1 demet maydanoz (1 bunch of chopped parsley)

6-7 bardak un (6-7 cups flour)


Arasına 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ (100 g melted butter+1/2 cup vegatable oil)


Üzerine yumurta  sarısı, susam, çörekotu (Egg yolk, sesamine seeds, black cumin seeds)



Yapılışı

Maydanoz ve dereotunu yıkayın, ayıklayın, iyice kurulayın. Küçük küçük doğrayın. Su, süt, sıvıyağ, maya ve bir miktar unu yoğurma kabına alın. Karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Tuz ve kabartma tozunu un ile birlikte ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Yeşillikleri ekleyin. Homojen olarak dağılana kadar yoğurun. Üzerini örtün. Mayalanmaya bırakın. 




Hamurdan bezeler yuvarlayın. Oval şekilde açın. Yağ karışımını sürün. Rulo yapın. Zıt yönde burun ve uçlarını birleştirin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. 




Yarım saat tepsi mayası aldırın.

 

Üzerine söndürmeden yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek