Mantarlı Ispanaklı Kış/Mushroom Spinach Quiche/Киш с грибами и шпинатом

 


Merhabalar. Kiş yapımı aslında gayet basit. Çay yanına güzel bir tuzlu alternatif. Hamuru ve sosu aynı sadece garnitürü değişiyor. Mantar ve ıspanağı birlikte veya ayrı ayrı da kullanabilirsiniz. Bence birlikte gayet uyumlular🥰. 

Malzemeler

Tabanı için (for base)

125 g soğuk küp küp doğranmış tereyağı (125 g cold chopped butter as cube)

1 yumurta (1 egg)

1,5 su bardağı un (1 1/2 cup flour)

1 tepeleme çay kaşığı tuz (1 teaspoon salt)


Garnitürü için (for garnish)

1 pkt mantar (400 g Mushroom)

1 büyük su bardağı kadar doğranmış ıspanak (1 cup chopped Spinach)

1 soğan (1 chopped onion)

2 çay kaşığı karabiber (2 tablespoons blackpepper)

1 çay kaşığı pulbiber (1 teaspoon paprika plakes)

2 çay kaşığı tuz (2 teaspoons salt)

Zeytinyağı (olive oil)


Sosu için(For souce)

1 kutu krema (200 ml heavy cream)

2 yumurta (2 eggs)

1 çay kaşığı tuz (1 teaspoon salt)

Yapılışı

Öncelikle soğanları şeffaflaşana kadar zeytinyağında kavurun.





 Mantarları yıkayıp temizleyip boyuna 2-3 parçaya bölün. Tavaya ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak harlı ateşte kavurun. Ocağın orta değil yüksek ateşte olması mantarların suyunu çekmesi için çok önemli. 





Mantarlar suyunu çekince ıspanağı ilave edip ıspanaklar hacmini kaybedene kadar kavurun. Altını kapatıp ocaktan alın ve baharatları ilave edin. 


Hamuru için soğuk küp küp doğranmış tereyağını mutfak robotuna aktarın.


Unu ilave edin ve kum gibi olana kadar çekin. Burda amaç gluteni yağ ile saf dışı bırakmak. Elastik bir hamur yerine kıtır kıtır bir hamur elde etmek. Eğer yağdan önce su, süt veya yumurta eklenirse hamur elastik olur. Kıtır kıtır olmaz.


Bahsettiğim kıvam tam da bu şekilde olmalı👇🏻.


Yumurtayı da ilave edip tekrar robotu çalıştırın. Hamur hemen toparlanıyor. 


Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın.




Kalıba hamuru yerleştirin. Çatalla kabarmaması için delikler açın.


Benim gibi nohut kuru fasulye kullanmak istemeyenler yağlı kağıt serip üzerine ağırlık yapacak daha küçük bir tepsi koyup öyle kör pişirmeye alabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dk pişirip fırından alın.


Sosu için krema, yumurta ve baharatları çırpın. Ayrıca sosa az da olsa tuz ilave etmeyi ihmal etmeyin.




Kalıba mantarlı ıspanaklı harcı dümdüz yayın.


Üzerine kremalı sosu dökün. Kaşar rendesi serpiştirin.


Tekrar 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek