Cevizli İrmik Helvası/Turkish Traditional Semolina Halva with milk and Walnut


Hayırlı ramazanlar iftara kadar pratik bir tatlı arayanlar varsa irmik helvası tam size göre. Bence ceviz acayip güzel yakışıyor ama siz elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz. Ben bu helvaya 3 su bardağı şeker katıyorum çünkü bizde çok şekerli olmayan hiçbir şey yenilmez. Şerbet hazırlamadan yapıyorum çünkü annemden öyle öğrendim hem bu şekilde daha pratik oluyor 👌.

🍋Zerdeçallı limonlu irmik helvası tarifi için 
👉🏻Tık

🍮 Limonlu kuş üzümlü irmik helvası tarifi için 👉🏻Tık

Malzemeler
🧡3 su bardağı irmik(3 cups semolina)
🧡4 su bardağı süt(4 cups milk)
🧡2,5 su bardağı şeker(2 1/2 cups sugar)
🧡1 su bardağı ceviz içi(1 cup chopped walnut)
🧡3 yemek kaşığı tereyağı(125 g butter)
🧡1 büyük çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)
Directions
Pour semolina, vegatable oil an butter to pan. Roast semolina until colour ve change. In this step stir continiously. Add walnut and roast until ve golden Brown. Add sugar and stir. Roast a few minute again until sugar be melted. Be carefull and pour milk. Stir. At low heat cook the halva when the halva ve solid. Remove the heat and let it 30 minutes as close lid. You May service a scroop vanilla ice cream. Bon appetit!
Yapılışı
Tereyağı, sıvıyağ ve irmiği tavaya alın. Yayvan bir sahan ya da kapaklı derin bir tava irmiği kavurmak için dava iyi olacaktır. Kısık ateşte sürekli karıştırarak yavaş yavaş kavurun.


 Rengi açılmaya başlayınca cevizleri ekleyin. Cevizleri de iyi kavurmak lazım ki yağını irmiğe salsın lezzet versin. İrmikler koyulaşmaya başlayınca şeker ilavesi yapın. 3-4 dk daha şeker eriyene kadar karıştırarak kavurun. Şeker erirken yapış yapış karamelleşmeye başlıyor merak etmeyin. 


Çok da şekeri yakmadan dikkatli bir şekilde sütünü ekleyin. Karıştırın. Bu aşamada biraz sağa sola sıçrayabilir. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dk pişirin. 










Arada  açıp kontrole  Koyulaşıncaya altını kapatıp pilav demler gibi demlemeye bırakın. İstediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek