Malzemeler
1,5 kg kuşbaşı et(1 kg+500 g cutted meat)🥩
4 soğan(4 onions)🧅
3 havuç(3 carrots)
5 diş sarımsak(5 cloves of garlic)🧄
4 yeşil biber(4 green peppers)
450 g bezelye(450 g green peas)
1 kg patates(1 kg patato🥔)
5 domates(5 tomatoes 🍅)
Sıvıyağ,tuz, karabiber
Yapılışı
Etleri yıkayıp süzün. Tavaya alın.Ben yağsız et kullandığım için sıvıyağ ilavesi yaptım. 1 derecesinde ağır ağır suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak pişirin.
Soğan, havuç, biber ve sarımsakları ekleyip ara ara karıştırarak kavurun.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ölene kadar karıştırarak pişirin. Yaklaşık iki su bardağı kadar sıcak su ekleyip pişirin. Su azalırsa gerekirse ilave edin. Tüm sebzeler ve et iyice yumuşayıncaya altını kapatın. Eğer iftar vaktine biraz daha varsa termostat ayarına getirip ezanı bekleyebilirsiniz. Pizza tavası çok hızlı ısınıp çok hızlı soğuduğu için ara ara kapatıp açın ve kontörlü elden bırakmayın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder