Köz Patlıcanlı 🍆, Lorlu Sac Böreği/ Köz Patlıcanlı Gözleme


Instagram'da yaptığım ön paylaşımda biberli ekmek zannedilen tamamen doğaçlama bir tarif olan saç böreklerim efenim 🤗.

Malzemeler

3 su bardağı su (3 cups water)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
6+? Su bardağı un (6+? Cups Flour)

İçi için (for filling)
Yarım kilo lor(500 curd or ricotto)
2 yemek kaşığı acı biber salçası (2 teaspoons hot paprika paste)
1 yemek kaşığı susam(1 tablespoon seasame seeds)
1 tatlı kaşığı çörekotu (1/2 tablespoon black cumin seeds/Schwarzkümmel)
1 tatlı kaşığı isot(1/2 tablespoond paprika flakes)
Yaklaşık 500 g kadar közlenmiş patlıcan (500 g roasted eggplant)
Zeytinyağı(olive oil)

Yağlamak için tereyağ ya da sıvıyağ (butter or vegatable oil to cooked böreks)

Yapılışı
Yoğurma kabına su,tuz ve bir miktar unu alın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun.

İçi için gerekli malzemeleri bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Lor tanecikleri çok büyük olmamalı aksi hâlde hamuru yırtacaktır.






 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Oklava ile açın.



İçten koyup D şeklinde kapatın.


Yağsız sacta veya yapışmaz bir tavada arkalı önlü pişirin. 



Pişen börekleri yağlayın. Üzeri kapalı bir şekilde muhafaza edin ki kurumasınlar. Afiyet olsun.

🌯 Buzluk için lorlu D börek tarifi için 👉🏻Tıkkk
🌯 Zeytinli Kekikli Salçalı Börek için 👉🏻Tıkkk
🌯 Haşhaşlı peynirli börek tarifi için 👉🏻Tıkkk
🌯El açması çıtır taze soğanlı börek için
 👉🏻Tıkk
🌯Somsa tarifi için 👉🏻Tıkkk
🌯 Peynirli gül böreği için 👉🏻Tıkkk
🌯 Soğanlı gül böreği tarifi için 👉🏻Tıkkk
🌯 Tandır böreği tarifi için 👉🏻Tıkk
🌯 Balkabaklı börek tarifi için 👉🏻Tıkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek