El Açması Kat Kat Çıtır Kol Böreği
Hamuru için (for Dough)
2 yumurta birisinin sarısı üzerine(1 egg+1 egg white)
1 su bardağı su(1 cup water)
1 tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)
3 yemek kaşığı sirke(3 tablespoons vinegar)
Aldığı kadar un(Flour)
Yağlamak için(to bruss)
150 g tereyağı(150 g bitter)
1 kahve fincanı sıvıyağ(1/4 cup vegatable oil)
İçi için
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı lor
1 avuç
1 Maydanoz yaprağı
Üzerine (for top layer)
Yağın kalanı(rest of butter and vegatable oil mix)
1 Yumurta sarısı (1 egg yolk)
Susam (seasame seeds)
Yapılışı
🏵️Kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
🏵️5 eşit bezeye ayırın.
🏵️Her bezeyi oklava ile açabildiğiniz kadar açın.
🏵️Tüm yüzeye hiç boşluk kalmayacak şekilde kenarlarını ortaya katlayın.
🏵️Kat yerlerine tekrar yağ sürün. Tekrar kenarlarını ortaya katlayın. Kenara alın.
🏵️Aynı işlemi tüm bezelere uygulayın.
🏵️İlk yaptığınızbezeden başlayarak
dikdörtgen olacak şekilde açın.
🏵️Kenarlarına içten koyun ve katlayın. Ben önceden kesip kenarlarını kıvırdım.
🏵️Kalan yağın üzerine yumurta sarısı ekleyin ve üzerine sürün. İsteğe bağlı üzerine susam serpin.
🏵️Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder