Haşhaşlı Mayasız Katmer/Haşhaşlı Sac Yağlısı

Mayasız Haşhaşlı Katmer/Haşhaşlı Sac Yağlısı







Malzemeler
Hamuru için (for Dough)
🧡3,5 su bardağı su (3 1/2 cups water)
🧡1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
🧡Aldığı kadar un ( Flour, Dough must be soft)
İçine (for filling)
🧡250 g sarı haşhaş (250 g poppy butter)
🧡Yaklaşık 2 su bardağı sıvıyağ (2 cups vegatable oil, mix must be liquid) 🧡Üzerine tereyağı veya az bir şey sıvıyağ (unmelted butter or vegatable oil to bruss twi sides of qatmers)
Yapılışı
Su ve tuzu yoğurma kabına alın. Oldukça yumuşak poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurun. Haşhaşı sıvıyağ da ezin. Karışım oldukça sıvı olmalı katı olursa sıvıyağ ekleyin. Hamurdan bezeler yuvarlayın. Açabildiğiniz kadar açın.


Hazırladığınız karışımı hamurun heryerine sürün.


Hafiften çektire çektire rulo yapın. Ruloyu iki ucundan tutup orta kısmını masaya vurarak biraz daha inceltin. Kendi edrafında dönderin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.




 İlk yaptığınız bezeden başlayarak açın.



Kızgın sacta veya yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin.


 Sıcaklıyken biraz yağlayın.
Bir diğer şekli de kare olarak aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi verilebilir.








 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek