Bol Soslu Islak Kek/Turkish Wet Chocolate Cake

Bol Soslu Islak Kek/ Wet Cake with Kakao Souce

Klasik annelerimizin yaptığı stil fakat çiğ yumurtasız ayrıca hazırlanan sosu ile yapılan 8 senelik tarifimdir kendileri. O kadar çok sık yapmama rağmen daha yeni paylaşıyorum 🤗.


Malzemeler
3 yumurta (3 eggs)
1,5 su bardağı şeker (1,5 cups sugar)
1 su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
2 paket kabartma tozu (2 package baking powder)
3 yemek kaşığı kakao (4 tablespoons kakao powder)
3 su bardağı un (3 cups flour)

Sosu için (for souce)
2 su bardağı süt (2 cups milk)
Yarım çay bardağı sıvıyağ (1/4 cup vegetable oil)
Yarım su bardağı şeker (1/2 Cup sugar)
2 yemek kaşığı kakao (3 tablespoons kakao powder)

Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.  Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.  Yağlayıp unladığınız kalıba dökün önceden ısıtılmış 180 C(preheated350 F)  fırında 40-45 dk pişirin.  Sosu için kakao ve sıvıyağı karıştırma kabına alın. İyice kakao çözünene kadar karıştırın. Süt ve şekeri ekleyip karıştırın.  Fırından çıkan ilk sıcağı geçmiş sıcak keki kesin ve soğuk sosu azar azar yedire yedire dökün.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek