Haşhaşlı Peynirli Börek/Börek with cheese and poppy ders butter


Hediye gelen hazır yufka ile şipşak hazırladığım çok lezzetli bir börek oldu kendileri. Tadı tahminimden daha güzel oldu. Tosunum böreği seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler

4 yufka (4 yufka bread phylos)

3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (3 tablespoon #poppyseedbutter)

Açmak için sıvıyağ(vegatable oil for souce)


İçi için (For filling)

1 kalıp beyaz peynir (500g white cheese)

1 demet maydanoz (1 buch of parsley)

Yapılışı

İçi için peyniri ufalayın. Maydanozun yapraklarını ayıklayın. Kıyın. Haşhaşlı sıvıyağ karışımını hazırlayın. 



Yufkayı serin. 


Heryerine gelecek şekilde haşhaşlı yağı sürün. Yufkayı ortadan ikiye kesin. 


Kenar yuvarlak kısımlarına peynirli harçtan serpin. 


Rulo yapın. 


Tepsiye aktarın. Tüm yufkalar bitince kalan haşhaşlı harcı fırça ile hiç kuru yer kalmayacak şekilde üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 C fırında pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek