Ispanaklı Gürze Mantısı Tarifi/гурзе

 


Merhabalar. Evde kıyma olmaması mantı yapmaya engel mi? Tabiki hayır 😀. Yine yöresel mantılardan birini paylaşmıştım instagram hikayelerimde. Efendim bu güzelliğin adı gürze Türkiye de hingel diye de biliniyor galiba ama daha küçük oluyor diye biliyorum. Aynı hamur ve içten geçen gün dondurucu için çeşit çeşit mantılar yapmıştım. Gürzeyi de pişirmek yeni nasip kısmet oldu. Sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Patatesli, kıymalı, ısırgan otlu da çok yapılır. Herkes kendi bahçesinde ne yetiştirdi onu kullanır genelde. Hatta buhar mantısının iki katını kıymalı bir katını ıspanaklı bir katını balkabaklı harc ile yaparlar🥰

Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı su

1 yumurta

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

3,5-4 su bardağı un

İçi için 

500 g ıspanak yaprağı

1 doğranmış soğan

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber, kırmızı biber, zeytinyağı

Yapılışı

Su, tuz ve yumurtayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan az biraz sertçe bir mantı hamuru yoğurun. Üzerini poşetle örtün. İçini için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.



Hamuru açabildiğiniz kadar açın. Keskin kenarlı bir bardak ya da çaydanlık kapağı yardımıyla kesin. İçten koyun. İlk önce bir ucunu M şeklinde katlayın. Bir sağdan bir soldan pile pile hamur alarak balıksırtı örgü şeklinde örün. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dondurup saklayabilirsiniz. İster tuzlu suda haşlayarak ister mantı tenceresinde pişirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek