Yüksük Çorbası ve cum cum aşının karışımı bir yemek oldu 😆. Nohut yerine bezelye çorbalık hamur olarak geçen gün buzluğa attığım pilmenleri kullandım. Siz erişte de kullanabilirsiniz. Buradaki köfte tarifinin yarısını kullandım. Diğer hazırladıklarımı da başka çorbalar için ayırdım.
Malzemeler
Köftesi için (for meatballs)
500 g kıyma (500 g grated beef)
1 rendelenmiş soğan (1 grated onion)
1 yumurta (1 egg)
1 tatlı kaşığı kimyon (1/2 tablespoon cumin)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)
2 çay kaşığı karabiber ve yenibahar (1/2 tablespoon blackpepper and allspices)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Yarım demet maydanoz (half bunch of parsley)
Kızartmak için sıvıyağ (vegatable oil to fry)
Çorbası için
1 kase ıspanaklı pilmen ya da kesme çorbalık hamur (1 cup #pelmeni with #Spinach filling) tarifi için 👉🏻Tıkkkk
1 çay bardağı bezelye (1/2 cup #greenpea)
Sıcak su (boiled water)
4 diş sarımsak rendesi (4 cloves of garlic)
Terbiyesi için ( for tempering)
1 yumurta (1egg)
1 limon suyu (juice of 1 Lemon)
2 yemek kaşığı un (2 tablespoons flour)
Üzerine tereyağı, kırmızı toz biber (for decoration)
(2 tablespoons butter 1/2 tablespoon paprika powder)
Yapılışı
Köfte için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karışana kadar yoğurun. Bir kapta una bulayıp tepsiye alın.
Köfteleri bir tavada sıvıyağ ile hafif kızartın.
Bir tencereye yaklaşık bir kettle sıcak su alın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Köfteleri, pilmeni ve bezelyeyi ekleyin.
Köftenin pirinçleri şişene kadar kaynatın. Terbiyesini hazırlayın.
Birer kepçe sıcak tencereden su ilave edin iyice karıştırın. Yavaşça ılıyan terbiyeyi tencereye dökün. Kıvam alana kadar kaynatın. Bu aşamada sarımsak rendesi ekleyin. Üzerine yağ yakın. Servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder