Merhabalar! Ramazan öncesi şöyle oklava gerektirmeyen çıtır mı çıtır bir börek tarifi vereyim 😋. Tabiki yine taze soğanlı 😆🤦🏼♀️. Haşhaşlı mercimekli böreği bilenler bilir fakat bizde pek sevilmiyor. Aynı açma metodu ile soğanlı lorlu yaptım. Ponçik hanım adını tosuncuk böreği koydu 🤣. Çıtır çıtır öyle ince katları var ki anlatamam. Ben hamur açamam diyenin bile yapacağı kolaylıkla bir börek.
Malzemeler
2 su bardağı su (2 cups water)
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Aldığı kadar un yaklaşık 4-5 bardak(flour)
Arasına 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ (for layers 100 g melted butter, 1/2 cup vegatable oil)
İçi için (for filling)
250 g lor (250 g curd)
Yeşil soğan cücüğü(green onion)
Tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı (salt, blackpepper, paprika, olive oil)
2 yumurta (2 eggs)
Yapılışı
Su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 15 dk kadar dinlenmeye bırakın. İçini hazırlayın. Hamuru 2 parçaya bölün. Ben iki ölçü hamur yoğurduğum için 4 bezem var.
Zarf gibi katlayın. Katlama noktarını da yağlamayı unutmayın. Kenara alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder