Zerdeçallı Limonlu İrmik Helvası

 


Elinizde varsa ceviz ve kuş üzümü de katabilirsiniz harika oluyor 👍🏻. Bekledikçe lezzeti ve rayihası artan bir helva.

Malzemeler

3 su bardağı irmik(3 cups semolina)

2 su bardağı şeker(2 cups sugar)

4 su bardağı süt(4 cups milk)

1 limon suyu(juice of 1 lemon)

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

(1 tablespoon zest of orange)

1 çay kaşığı zerdeçal(1 teaspoon turmeric)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

2 yemek kaşığı tereyağı (2 tablespoon butter)

Sıvıyağ (Olive oil)

Yapılışı

İrmiği tavaya alın. Sıvıyağ, zerdeçal ve tereyağını ekleyin. İrmik tamamen ıslanmalı. Kenarları hafiften kahverengileşmeye başlayınca şekeri ekleyip birkaç dk daha kavurun. Portakal kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ve sütü ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın. Üzerini temiz bir havlu ile örtüp kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek