Malzemeler
🧡3 kalçalı tavuk but(3 Chicken lip legs🍗)
🧡5 havuç(5 carrots)
🧡3 patates(3 patatoes 🥔)
🧡3 su pirinç(3 cups rice)
🧡5 su bardağı tavuk suyu(5 cups Chicken broth)
🧡Tuz (Salt)
Servis için salata yoğurt (for service salad(tomatoes 🍅, cucumber, dill, parsley) and yoghurt)
Directions
Boil Chicken. Prepare Chicken meat as pieces. Keep the broth.Wash rice until water be Clear. Pour rice, 3 tablespoons salt and bolied water. Let it 30 minutes. By the way fry vegatables by turns. Pour Chicken meat to a dip of deep pot.Then add vegatable. Finaly add steived rice. Pour salt and broth. Boil at high heat until bring to shimmer. Cook at slow heat until rice absorb broth. Remove the heat and let it 30 minutes. Bon appetit!
Yapılışı
Sebzeleri kızartın. Pirinci iyice yıkayın. Tuz atıp sıcak su döküp yarım saat bekletin. Dikkatli şekilde süzüp yıkayın tekrar süzün. Maklube yapacağınız tencere dibine etleri patatesleri ve tekrar havucu döşeyin. Üzerine pirinci ilave edip üzerini düzeltin. Tuzunu ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp 20 dk demlenmeye bırakın. Ters çevirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder