Çikolatalı Şekerli Tatlı Poğaça

 

Sıkça yaptığım tatlı poğaçalardan kendisi ☺️. Hamur olarak benim klasik şekerli poğaça hamurumu kullandım. Ayrıca iç dolgusunu da kendim hazırladım. İstediğiniz dolguyu kullanabilirsiniz.

Hamuru için(for dough)

1 su bardağı süt(1 cup milk)

Yarım su bardağı şeker(1/2 cup sugar)

Yarım pkt instant maya(1/2 tablespoon instant yeast)

1 yumurta(1 egg)

50 g erimiş tereyağı(50 g melted butter)

2 pkt vanilya(2 packages vanilla sugar powder)

1 limonun kabuğunun rendesi(Zest of 1 lemon)

 2,5-3 Su bardağı Un(2,5-3 cups flour)

İçi için(for filling)

🥐3 su bardağı süt(3 cups milk)

🥐4 yemek kaşığı un(4 tablespoons flour)

🥐 9 yemek kaşığı şeker(9 tablespoons sugar)

🥐3 yemek kaşığı kakao(3 tablespoons kakao powder)

🥐1 yemek kaşığı tereyağı(25 g butter)

🥐Yarım pkt bitter çikolata(40 g bitter chocolate)

Üzerine 1 yumurta sarısı+1 kahve fincanı süt+1 tatlı kaşığı şeker(1 egg yolk, 1/4 cup milk+1/2 tablespoon sugar to bruss)

🥐Pudra şekeri(powdered sugar for decoration)

Yapılışı

Öncelikle dolgu için süt, un, şeker ve kakaoyu iyice çırpın ve koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.



Hamuru için süt, şeker ve bir miktar unu iyice karıştırın.



Eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırın.Azar azar un ilave ederek yumuşak kesinlikle katı olmayan biraz ele yapışan bir hamur yoğurun.


Unu fazla katarsanız poğaçalarınız kaskatı olur. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.



Üzerini örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Tatlı hamurları daha uzun süre bekletmek gerekir.


Mayalanan hamurdan bezeler yapın.


Bezeyi açın. Bir kenarına içten koyun. Kenarlarını birleştirip rulo yapın.


Tepsiye dizin ve 30-40 dk tepsi mayası aldırın. Üstüne karışımdan sürün ve 180 C fırında pişirin.




Bazıları da reçelli yaptım




Üzerine pudra şekeri ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek