Ekşi Mayalı Domatesli Kapalı Pide

 


Daha önce yuvarlak olarak yaptığım çok lezzetli tek başına bir kahvaltılık olan domatesli pidem. Fırında pişirecekler tepsiyi ters olarak yerlestirip iyice kızdırıp yağlı kağıt ya da yassı bir tabake ile pideyi fırına aktarabilir. Ben pizza makinesinde pişirdim.

Malzemeler

Hamuru için(for dough)

2 su bardağı su (2 cups water)

1 su bardağı aktif ekşi maya veya 1 yemek kaşığı instant maya(1 cup activated Sourdough or 1 tablespoon instant yeast)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı (flour almost 5-6 cups)

İçi için(for filling)

3-4 büyük boy domates (3-4 big size tomatoes)

Yarım kilo lor (500 g curd)

1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)

1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)

1 tatlı kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Zeytinyağı (olive oil)

1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)

1 yemek kaşığı çörekotu (1 tablespoon black cumin seed)

1 yemek kaşığı biber sosu yada biber salçası (1 tablespoon hot paprika souce or paprika paste)

Üzerine tereyağı (butter to bruss)

Yapılışı

Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun. Buzdolabına kaldırın. Aynı gün yapıcaksanız 3-4 saat oda sıcaklığında fermente edebilirsiniz.





Ertesi gün buzdolabından hamuru çıkarın. 1-2 saat kendine gelmesi için bekletin.



 

İçi için domates ve soğanı doğrayın. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.



Hamurdan bezeler yuvarlayıp oval olarak açıp ortasına harcı yayın.

Kenarlarını birleştirip kapalı pide şeklinde pizza makinesinde pişirin.





Pişen pidelerin üzerine tereyağı gezdirin. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek