Ekşi Mayalı Kabaklı Sebzeli Pizza

 


Merhabalar. Bugün yine çok sık yaptığım kabaklı pizza 🍕 tarifim var. Annem kabaklı pizzayı hep tavuklu yapar. Ben bu defa sadece sebzeli yaptım. Bazen köy pazarında büyük kara kabaklar oluyor onunla da yapıyorum çok güzel oluyor 👍🏻. Peynir kullanmadım ama isterseniz bolca kaşar, mozzarella ya da tofu kullanabilirsiniz o şekilde de gayet güzel oluyor. 

Malzemeler

🍕Hamuru için (for dough);

🍕1 su bardağı ekşi mayadan hazırlanmış ön maya(1 cup Sourdough starter)

🍕2 su bardağı ılık su (2 cups warm water)

🍕1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

🍕 Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı (Flour almost 5 cups)

Kabaklı harç için (for zucchini filling)

🍕1 kabak (1 zucchini)

🍕3 domates (3 tomatoes)

🍕1 soğan (1 onion)


Sosu için

🍕1 tatlı kaşığı salça (1/2 tablespoons Tomato paste)

🍕1  yemek kaşığı acı biber salçası (1 tablespoon hot red pepper paste)

🍕1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)

🍕1 çay bardağı domates sosu (1/2 cup tomato Souce)

🍕Su (water)

🍕Zeytinyağı ve 1 çay kaşığı köri (olive oil and 1 teaspoon curry)

Yapılışı

Ilık su, ön maya ve birazcık unu karıştırın.



Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin.



Ele yapışan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Mayalamaya bırakın. 4-5 saatte ortam sıcaklığına bağlı olarak mayaya geliyor.



Hamuru incecik açın.


Tepsiye aktarın.


Sosunu sürün.



Bu aşamada henüz sebzeleri koymadan kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.


Soğan ve biberleri serpiştirin.  Kabakları yarım ay şeklinde doğrayın ve serpiştirin.




En son domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp üste yerleştirin. Bu aşamada kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz. Bende yoktu kullanmadım.


Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek