Zeytinli Dağ Kekikli Ekşi Mayalı Nefis Köy Çöreği/ Zeytinli Köy Tepsi Sini Pidesi/Zeytinli Yağlı Pide

 


Merhabalar. Benim sıkça yaptığım ekşi mayalı köy çöreklerinin bir başka versiyonu efendim. Ekmek yapılırken 1 ekmeklik hamur elde ne varsa iç olarak o hazırlanır ve fırın ağzına sini ile sürülüverilir. Her yörede farklı şekilde hazırlansa da genellikle yöntem hep aynıdır. Benim ekşi mayam yok zaten ekşi mayayı besleyecek vaktim falan da yok diyorsanız nohut mayası tarifi için

👉🏻Tıkkk

Malzemeler

Hamuru için (for dough)

2 su bardağı su (2 cups water)

1 su bardağı aktif ekşi maya veya 1 yemek kaşığı instant maya(1 cup activated Sourdough or 1 tablespoon instant yeast)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı (flour almost 5-6 cups)

İçi için (for filling)

1 kase ayıklanmış zeytin(1 cup chopped black Olive)

1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)

1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (1/2 tablespoon paprika powder)

Zeytinyağı (Olive oil)

Yapılışı

Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın.



Azar azar un ilave edin.



Tuzunu un ile birlikte ekleyin. Hamur oldukça yumuşak cıvıkça bir hamur olmalı.




Ben buzdolabına kaldırdım bir gece bekledi fakat siz aynı gün yapacaksanız 3 saat mayalanmaya bırakabilirsiniz.




Ertesi gün 2 saat kadar dışarda kendine gelene kadar beklettim. Sonrasında bolca yağ döktüğüm fırın tepsisine hamuru aktardım. Elinizi de yağlayarak yağda hamuru açın. Ortasına içini koyup kenarlarını ortada birleştirerek poğaça yapar gibi kapatın.



Sonrasında elinizle nazikçe bastırarak çöreği tekrar açın. Bu işlemlerde mutlaka elinizle hamuru yağlamayı unutmayın. Susam ve çörekotu serpin. 2-3 saat kadar tepsi mayasını aldırın. Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek