Havuçlu Cheesecake /Carrot Cheesecake/ морковь чизкейк

Havuçlu Cheesecake/морковь чизкейк/Carrot Cheesecake


Malzemeler

Tabanı için
2 paket petibör bisküvi (400 g petit beurre biscuit)
200 g tereyağı (200 g butter)

Kreması için (for cream)
3 yumurta (3 eggs)
600 g Mascarpone/labne/quark/süzme yoğurt (filtered yoghurt)
1 kutu krema (200 ml cream)
1 paket vanilya (1 packages vanilla sugar powder)
1 yemek kaşığı havuç püresi (1 tablespoon carrot pureé)
1,5 su bardağı şeker (1+1/2 cup sugar)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un ( tablespoon flour)


Havuç püresi için (for Carrot Pureé)
3 su bardağı rendelenmiş havuç(3 cups grated carrot)
500 ml sıcak su +? (500 ml boiled water + ?)

Havuç Sosu için (Carrot souce)
Havuç püresi (Carrot pureé)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)

9 yemek kaşığı şeker (9  tablespoons sugar)



Yapılışı 

Havuçları rendeleyin. Tencereye alıp 500 ml sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar kaynatın. Gerekirse azar azar kaynarken su ekleyin. Altını kapatın. 1 su bardağı su ekleyip blendırdan geçirin. Soğumaya bırakın.



Bisküvileri robottan geçirin. Tereyağını eritin. Bisküvileri karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibine bastırarak döşeyin. Buzdolabında en az yarım saat bekletin.




Kreması için yumurta, un, nişasta ve havuç püresi hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun çırpın. 



Yumurtaları teker teker ekleyin. Havuç püresini ekleyip çırpın.Un, nişasta ekleyip karıştırın.



 Kalıba karışımı dökün.




Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. Bir kaba su doldurup kelepçeli kalıpla birlikte fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının kapağı aralık 10 dk bekletin. Sonra fırından çıkarın.



Soğumaya bırakın. 



Sosu için nişasta ve şekeri soğuk olan havuç püresine ekleyip çırpıcıyla iyice eriyene kadar karıştırıp öyle pişirin.Üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin.








 Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek