Mandalinalı Çizkek (Mandarin Cheesecake)

Mandalinalı Çizkek (Mandarin Cheesecake)



Dipnot:Portakal, mandalina gibi narenciye meyvelerinin suyu pisince sıcaklı tadı güzel olmuyor ama buzdolabında 1 gece beklediginde harika oluyor.
Malzemeler
Tabanı için
2 paket petibör bisküvi (400 getir beurre biscuit)
200 g tereyağı (200 g butter)

Kreması için (for cream)
3 yumurta (3 eggs)
600 g Mascarpone/labne/quark/süzme yoğurt (filtered yoghurt)
1 kutu krema (200 ml cream)
Yarım kutu kaymak (100 g Turkish kaymak or schmand)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
1 yemek kaşığı mandalina suyu (1 tablespoon Mandarin juice)
1 yemek kaşığı mandalina kabuğu rendesi (1 tablespoon Mandarin Peel rim)
1,5 su bardağı şeker (1+1/2 cup sugar)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)
1 yemek kaşığı un ( tablespoon flour)

Mandalina sosu için (for Mandarin juice)
3 su bardağı mandalina suyu (3 cups Mandarin juice)
3 silme yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
7 yemek kaşığı şeker (7 tablespoons sugar)

Yapılışı


Biskuvileri robottan geçirin. Tereyağını eritin. Biskuvileri karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibine bastırarak döşeyin. Buzdolabında en az yarım saat bekletin.



 Kreması için yumurta, un, nişasta hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Un, nişasta ekleyip karıştırın. Kalıba karışımı dökün. 





Bir kaba su dodurup kelepçeli kalıpla birlikte fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının kapağı aralık 10 dk bekletin. Sonra fırından çıkarın.

 


Soğuyunca sosunu hazırlayın. Üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin.




 Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek