Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler
Pandispanyası için (for cake)
2 yumurta (2 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 paket vanilya(1 package vanilla sugar powder)
1,5 su bardağı un (1+1/2 cup flour)

Arası için (for filling)
Muz (banana)

Kreması için (for cream)
2 su bardağı süt (2 cups milk)
4 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoon starch)
5 yemek kaşığı seker (5 tablespoons sugar
+1 poşet krem santi, 1 su bardağı süt+1 paket vanilya (1 package whipped cream, vanilla sugar powder)

Süslemek için (for decoration)
Hindistan cevizi (grated coconut)

Yapılışı
Kreması icin süt, seker ve nisastayi pişirin.Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Soğuyunca muhallabiye ekleyerek çırpın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sütü ekleyip çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Spatula yardımıyla tüm yüzeye yayın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-13 dk pişirin. Fırından çıktıktan 1-2 dk sonra geniş ucundan başlayarak sarın. Bir havlu ya da poşet yardımıyla etrafını sarın. 15-20 dk bekletin. Kağıdı açıp kremasını sıvayın. Muzları doseyip tekrar rulo yapın. Kremanin kalanindan üzerine sıvayın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek